Reindeer Pavilion: Warming Hut in Dovre Mountains, Norway

Named the Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion, the building is used as an education centre by charity the Wild Reindeer Foundation. Designed and built by architects Snøhetta, the 90 square metre building is open to the public and serves as an observation pavilion for the Wild Reindeer Foundation educational programs. A 1.5km mountain path brings visitors to this spectacular site, 1,200m above sea level. Norwegian ship-builders constructed the curved timber from pine beams; the rippled timber core of this reindeer observation pavilion is intended to mirror the curves of the surrounding Dovre Mountains in Norway. Visitors or hikers can sit and enjoy the break taking view of the mountains while being warmed by a suspended furnace.

Curved beams

Curved beams

Suspended fireplace with a million dollar view

Suspended fireplace with a million dollar view