Into The Woods: Studio Yod Lab's Verholy Guest Houses

Into the woods: Photography by Andrey Avdeenko 

Into the woods: Photography by Andrey Avdeenko 

One brief look at the ease and flow of constructing these minimal footprint guest houses is enough to make us wonder why so few designers truly take the time to respect and connect with the landscape and nature surrounding their design. 

Photography by Andrey Avdeenko 

Photography by Andrey Avdeenko 

Nestled in the Poltova region of Ukraine you will find Sosnovka’s Relax Park Verholy. Here, amidst a maze of tree trunks and a needle-scattered ground, Studio YOD has crafted guest houses that were seemingly born from the forest. 

Each lightweight metal-framed structure is set on a screw base, raised a meter above the ground. This allows quick assembly of the structure without harming the surrounding landscape, especially the root systems of the surrounding pine forest. The walls are veneered oak, with a larch plate ceiling to match the construction of the terrace. The interior is designed with natural colors, unadorned but for individually-designed pieces of furniture and abstract artwork upon the wall. The house saves on energy consumption with diode lamps and background diode highlighters, which offer their own dramatic glow. At night, the interior gleams a warm candle-orange, while thick, earth-colored drapes allow privacy.

Photography by Andrey Avdeenko 

Photography by Andrey Avdeenko 

Photography by Andrey Avdeenko 

Photography by Andrey Avdeenko

Photography by Andrey Avdeenko

Photography by Andrey Avdeenko 

Photography by Andrey Avdeenko